Ankara Katalog Fotoğraf Çekimi

Ankara Katalog Fotoğraf Çekimi Nedir?

Katalog çekimlerinin güzel olması için bazı programlar kullanılabilir. Ankara katalog fotoğraf çekimi online platformlarda sergilenmek üzere çekilir. Katalog çekimlerini ürünün satışını doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle iyi bir ekipmana ve iyi bir fotoğrafçıya ihtiyaç vardır. Marka ve ürün pazarlama konusunda Ankara katalog fotoğraf çekimi oldukça önemlidir.
  • Tekstil Kategorisi Fotoğraf Çekimi
  • Moda Kategorisi Fotoğraf Çekimi
  • Saat ve Mücevher Kategorisi Fotoğraf Çekimi
  • Ayakkabı ve Çanta Kategorisi Fotoğraf Çekimi
  • Kozmetik Alanındaki Çekimler
  • Endüstriyel ve Mimari kategorisindeki Çekimler gibi dallara ayrılmaktadır.

Ankara Katalog Fotoğraf Çekimi Nasıl Yapılır?

Her sektörde katalog çekimleri bulunur. Ankara katalog fotoğraf çekimi yapmak isterseniz iyi bir fotoğrafçıya ihtiyacınız var demektir. İşin profesyonellik kısmında kötü adımlar atılırsa fotoğraf çekimleri kötü sonuç verebilir. Bu nedenle fotoğrafçıların dikkat etmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır.

Katalog Fotoğrafçılığı Nasıl Yapılır?

Işık: Ankara katalog fotoğraf çekimi için her aşamada dikkatli olmak gerekir. Katalog çekimlerinde ürünün renklerine ve ışığına dikkat etmek gerekir. Bunun için çekim sırasında yanlış flaşların önüne geçilmelidir. Özellikle e-ticaret sitelerinde kötü fotoğraf çekimlerinde flaş önemli rol oynar. Flaşın yanlış patlaması ürünün rengini etkiler ve müşteriye yanlış renkte bir ürün sunulmuş olur. Bu durumda ticaret sitesi önemli ölçüde prestij kaybına uğrar. Bu nedenle ürünün rengini değiştirmeyecek şekilde fotoğraf çekimi yapılması daha sağlıklı sonuçlar doğurur.
Ürünü Öne Çıkarma: Ürünü öne çıkarmak için biraz zeki olmak gerekir. Örnek olarak çanta kategorisinde fotoğraf çekimi sırasında çantayı ön plana çıkarmak zekice olacaktır. Modelin öne çıkması çantanın albenisini kaybettirir. Bu nedenle eğer ürünlerinizi satmak istiyorsanız kataloglarda bulunan fotoğraflara beyaz bir fon çekerek net görüntüler elde edebilirsiniz.
Detayları Gösterme: Alışveriş sitelerinde kataloglar müşterinin direk olarak baktığı yerdir. Bu sebeple görseller yerine detaylar önem verebilirsiniz. Kategori sayfası açıldığında bir ürünün birden fazla açıdan fotoğrafları bulunmalıdır. Bunun gibi ufak detaylar müşterilerin devamlı sitenizden ürün bakmasına neden olur.
Arka Plan: Katalog çekimleri sırasında ürünleri ön plana çıkarmak adına arka planda değişiklikler yapabilirsiniz. Ürünlerin daha fazla öne çıkmasını istiyorsanız arka planı daha sade bir görünüm ile net bir görüntü elde edebilirsiniz.
Mankenler: Mankenler katalog çekimleri esnasında kullanılabilir. Siteniz moda üzerine veya saat üzerine ise ürününüzü pazarlarken mankenler size yardımcı olacaktır. Ayrıca manken kullanımı satılan üründen ziyade markaya katkısı bir hayli fazladır. Müşteriler ürünlerin üzerinde nasıl duracaklarını daha kolay hayal ederek ürün hakkında net kararlar verebilirler. Böylelikle internet sitenizdeki satışlar artar.
Mekan: Katalog çekimleri genellikle bir stüdyoda veya bir dış mekan kullanılarak yapılır. Stüdyo ortamında çekilen katalog fotoğrafları tamamen yapay bir ışıklandırma sayesinde elde edilir. Ayrıca zaman kısıtlaması varsa stüdyo çekimleri daha kısa sürmektedir. Dış mekan çekimleri ise konsept çekimler için kullanılır. Özellikle giyim sektörü için kullanılır. Dış mekan için tarihi yerler ve ormanlık bölgeler kullanılabilir.
 Ankara'da Kurumsal Kimlik Tasarımı,Açılış Fotoğraf Çekimi,Ürün Fotoğraf Çekimi,Katalog Çekimi, Ankara Katalog Fotoğraf Çekimi


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ürün Fotoğrafçısı

E-ticaret fotoğraf çekimi fiyatları

Reklam Ajansı Fotoğraf Çekimi